Hvordan lykkes på hjemmekontoret

Eksternt arbeid. Virtuell læring. Nettbasert livsstil. COVID-19-situasjonen har endret hverdagen for oss alle.
Publisert 21. april 2020 i Teams

Andreas Jenssen

Andreas Jenssen

Teamleder i Funn

For mange inkluderer dette å jobbe hjemmefra. Selv om noen få plass- og rutinemessige nødvendigheter kan virke åpenbare for noen, er sjansen stor for at man ikke har tenkt på alt. Etter snart en måned på hjemmekontor skader det ikke med en påminnelse. Sjekk ut denne infografikken over de ni beste tipsene for en sunn ekstern arbeidsopplevelse.

En harmonisk arbeidsplass
Finn en plass i hjemmet ditt hvor du kan konsentrere deg. Om du arbeider på et sted med en distraherende bakgrunn, bruk slørete bakgrunn i Microsoft Teams for å holde kollegaene dine fokusert under videosamtaler.

Del kalenderen din
Arbeidsrytmen på hjemmekontoret kan være ganske annerledes enn på kontoret. Mange må balansere barn og hjemmeskole med arbeid på samme tid. Del kalenderen din med kollegaene dine slik at de vet når de best kan nå deg.

Oppretthold sunne grenser
Uten de normale signalene, som kjøreturen hjem fra jobb, kan det være vanskelig å koble fra. Sørg for å ta pauser, hold deg hydrert og gi deg selv muligheten til å koble ut mentalt fra hjemmekontoret mot slutten av dagen.

Nettmøter
Forsikre deg om at alle møter gir kollegaene dine mulighet til å være med fra hjemmekontoret. Bruk video under møtene slik at alle kan samhandle ansikt til ansikt og føle seg inkludert.

Vær oppmerksom og inkluderende
En overfylt konferansesamtale kan gjøre det vanskelig for folk å dele sine meninger. Ta hyppige pauser for å gi rom for spørsmål og minn deltakerne på om at de kan bruke chattevinduet til å dele meningene sine.

Ta opp møtene
Når du starter et møte, trykker du på «ta opp.» Kollegaer som ikke har mulighet til å delta, kan senere se igjennom eller søke i den automatisk genererte transkripsjonen for viktig informasjon. På den måten kan folk enkelt få med seg det de gikk glipp av eller trenger gjentas.

Småprat
Den kjappe praten ved kaffemaskinen er det mange savner mest når de jobber hjemmefra. Tenk på chatmeldinger som din virtuelle kaffemaskin, og lag deg påminnelser om å sjekke inn med folk regelmessig.

Teamwork
Å jobbe hjemmefra kan føles litt isolerende. Det er viktig å skape muligheter for at hele teamet kan jobbe sammen, enten det er via store brainstorms med Microsoft Whiteboard-appen eller daglige innsjekkinger over en virtuell kaffe.

Ha det moro
Bruk Microsoft Teams til å oppmuntre til morsomme aktiviteter og utfordringer for å opprettholde moralen. Fotokonkurranser eller å berømme ansatte for kreative ideer er gode måter å hjelpe teamet med å holde seg positiv, engasjert og energisk på tross av en endret arbeidshverdag.

Innsikt

Ta bedre beslutninger på grunnlag av data med Power Bi

Vi befinner oss alle i en datakultur hvor forretningsavgjørelser bør være basert på fakta, ikke meninger. Vi trenger innsikt for å kunne ta riktige beslutninger.

Sky

Vi flytter dine data til norsk jord!

Flytt dine data til norsk jord før fristen går ut 31. oktober 2020.

Kunstig intelligens
Sikkerhet

Siste generasjons sikkerhetssystem bruker AI

94% av alle avanserte e-post-angrep kommer forbi vanlige sikkerhetsfilter. Møt siste generasjons sikkerhetssystemer, bygget på avansert AI, som er selvlærende og kan reagere allerede ved de første subtile tegnene til angrep.