Med kunden i fokus

Julie Gjengstø Johansen flytter hjem til Narvik og starter som kundeutvikler i Funn.
Publisert 11. februar 2021 i FunnFolk

I Funn har vi et mål om å være best på kundeservice. At vi nå har hentet hjem Julie for å besette en slik rolle blir avgjørende for å lykkes med dette. Daglig leder i Funn; Ørjan Torsteinsen er svært fornøyd med å ha fått rekruttert tilbake Julie.

– Vi har fokus på rekruttering allerede fra VGS. Det er viktig å hente inn fremtidige ansatte tidlig for å skape gode opplevelser mens de er her. Det er langt enklere å komme i kontakt med dem mens de er i skolen ved våre lokasjoner i Nord-Norge, Trondheim eller Bergen enn når de allerede er godt etablert i Oslo.

Mellom to driftsmøter får vi fatt i Julie som allerede er i full sving i sin nye stilling. Hva holder du på med for øyeblikket?

– Akkurat nå arbeider jeg med å utforme kundeundersøkelser for å kartlegge behovene til kundene våre. Slik kan vi fange opp hva kundene trenger fra oss i det daglige samt gi oss et mulighetsbilde på hvor vi kan bidra med vår teknologi mot kunden. Det er ingen tvil om at den endrede arbeidshverdagen har skapt et økt behov for digitalisering. Mange trenger bistand til å øke effektiviteten og optimalisere driften ved hjelp av smarte løsninger. Innsikt i hva som skjer ute hos kundene er avgjørende for at vi skal kunne være en god partner på digitalisering og ikke minst bidra med å se mulighetene som ligger i teknologien.

Allerede første arbeidsdag var Julie i gang med å skaffe seg oversikt over kundene, og tilegne seg det store bildet. Funn har ca. 1500 store og små kunder innenfor ulike bransjer, så det er mange ulike behov å sette seg inn i. Da kommer vel bakgrunnen din godt med?

– Jeg er født og oppvokst i Narvik, gikk idrettslinjen på videregående og var aktiv fotballspiller før jeg flyttet til Trondheim for å studere. I Trondheim tok jeg en bachelor i drift av datasystemer før jeg bygget på med mastergrad i digital samhandling. Masteroppgaven skrev jeg i samarbeid med Funn og den omhandlet viktige fokusområder knyttet til anskaffelses-prosessen i forbindelse med implementering av nytt sakssystem.

Etter fullførte studier åpnet det seg en mulighet i Oslo der jeg startet som IT-trainee i Skatteetaten. En veldig ettertraktet og fin jobb for nyutdannede, der jeg fikk prøvd mye forskjellig innenfor mange fagområder i IT-avdelingen.

Hva var det som gjorde at du valgte Funn når du allerede var godt etablert i Oslo?

– Funn har alltid vært en foretrukket arbeidsplass for meg da jeg har hatt sommerjobb her tidligere. Det å ha vært innenfor dørene og sett med egne øyne hvor mye spennende som skjer i Funn var nok avgjørende for meg. Funn er et selskap i rivende utvikling som stadig vokser og blir større. Da muligheten meldte seg var jeg bare nødt til å slå til, og tok med meg familien og flyttelasset nordover igjen.

Som kundeutvikler var det nok porteføljen til Funn som trigget meg mest. Den inneholder mange spennende kunder, både store og små innenfor ulike bransjer med ulike behov og IT-nivå. Særlig det å se mulighetene sammen med kunden for å kunne hjelpe de med å utvikle seg i takt med den økende digitaliseringen er noe som driver meg.

Funn er kresne og kun de flinkeste slipper gjennom nåløyet. Hva tror du gjorde at du slapp igjennom?

– Jeg tror nok bakgrunnen min gjør at jeg passer godt i en slik stilling. Det å ha IT kunnskapen i bunn, gjør meg godt rustet til å både forstå kundebehovene og mulighetene innenfor IT. I takt med at kompleksiteten innenfor IT øker er det viktig med en tolk som behersker både IT språket og kundens språk, slik at vi virkelig kan forstå hverandre.

Hvorfor valgte du å flytte hjem til Nord-Norge?

– Jeg har alltid vært fast bestemt på at jeg skulle hjem til nord, og da vi fikk en sønn så vi virkelig behovet for nærhet til nærmeste familie. Rent interessemessig er jeg et realt friluftsmenneske av natur, så det å ha tilgang til fjellet og havet rett utenfor stuedøren er uvurderlig for meg.

Før vi flyttet til Oslo kjøpte vi tomt i et nytt boligfelt i Narvikfjellet. Nå planlegger vi bygging, og det ser vi virkelig frem til. Å flytte nordover er kun positivt, det finnes muligheter og gode IT jobber her som man kan utvikle seg videre i.  Man må ikke bo i Oslo for å få de tøffeste jobbene.

Sikkerhet

Løsepengevirus & sikkerhetshull

Vi ser stadig flere eksempler på angrep knyttet til løsepengeviruset (Mespinoza/Pysa) mot ulike bransjer.

Sikkerhet

Sikkerhetstrusler desember 2020

I disse dager florer det med falske e-poster som ofte ser ut som de kommer fra noen du stoler på, gjerne med link til en fil i OneDrive eller SharePoint.

Innsikt

Ta bedre beslutninger på grunnlag av data med Power Bi

Vi befinner oss alle i en datakultur hvor forretningsavgjørelser bør være basert på fakta, ikke meninger. Vi trenger innsikt for å kunne ta riktige beslutninger.