Sikkerhetstrusler desember 2020

I disse dager florer det med falske e-poster som ofte ser ut som de kommer fra noen du stoler på, gjerne med link til en fil i OneDrive eller SharePoint.
Publisert 4. desember 2020 i Sikkerhet

Jack Markus Anthonsen

CISO i Funn

Timingen er ikke tilfeldig

Mange av oss arbeider gjerne under høyt press med både budsjetter og årsoppgjør i disse dager. Da er det lett å gå i fellen ved å trykke på en link forkledd som en vanlig dokumentdeling via Onedrive. Særlig når den er sendt fra en forretningsforbindelse og filen heter faktagrunnlag. Utfordringen med disse angrepene er at de benytter seg av kjente applikasjoner som OneDrive og Sharepoint. Det legitime utseende gjør at det er urovekkende lett å senke guarden og eksponere seg for angrep fra svindlere som er ute etter økonomisk vinning.

Dette er klassiske Phishing angrep der målet er å lure personlig informasjon fra deg. Det svindlerne prøver å «fiske» fra deg, er gjerne personnummer, bankkontoinformasjon eller brukernavn og passord til nettjenester. En del slike e-poster vi har undersøkt er faktisk temmelig sofistikerte. Vi formaner derfor om å utvise en ekstra dose godt nettvett ut året.

Ta derfor angrepene på alvor

Man kan aldri være 100% sikret mot enhver trussel, men vi i Funn har tjenester som dekker deg godt på vei ift. å ivareta sikkerheten. Vi anbefaler derfor alle å ta en gjennomgang av sine sikkerhetspolicyer.

En rask løsning

Ta kontakt for en uforpliktende gjennomgang av din sikkerhetsløsning.

  FunnFolk

  Med kunden i fokus

  Julie Gjengstø Johansen flytter hjem til Narvik og starter som kundeutvikler i Funn.

  Sikkerhet

  Løsepengevirus & sikkerhetshull

  Vi ser stadig flere eksempler på angrep knyttet til løsepengeviruset (Mespinoza/Pysa) mot ulike bransjer.

  Innsikt

  Ta bedre beslutninger på grunnlag av data med Power Bi

  Vi befinner oss alle i en datakultur hvor forretningsavgjørelser bør være basert på fakta, ikke meninger. Vi trenger innsikt for å kunne ta riktige beslutninger.