Siste generasjons sikkerhetssystem bruker AI

94% av alle avanserte e-post-angrep kommer forbi vanlige sikkerhetsfilter. Møt siste generasjons sikkerhetssystemer, bygget på avansert AI, som er selvlærende og kan reagere allerede ved de første subtile tegnene til angrep.
Publisert 8. september 2020 i Sikkerhet

Jack Markus Anthonsen

CISO i Funn

Den økende bruken av IoT-enheter, skylagring og implementeringen av nye SaaS-applikasjoner fører til flere digitale angrepsflater. Hvis du legger til en økende trend innen ransomware-angrep, insidertrusler og sofistikerte falske e-poster, er det lett å forstå at det er umulig for mennesker å opprettholde et sterkt forsvar. 

94% av alle avanserte e-post-angrep kommer forbi vanlige sikkerhetsfilter. Det er fordi at de som utfører angrepene lærer seg hvordan filtrene fungerer og lager angrep som kommer seg forbi sikkerhetsfunksjonene. De kan studere «forsvaret» og lage angrep som utnytter smutthull.  

Du trenger et selvlærende system 

For å effektivt stoppe angrep, både via epost og andre kanaler, trenger du et AI-basert system. Det vil si et system som hele tiden tilegner seg data om angripernes metoder, og lærer seg å demme opp for angrepene.   
 
Darktraces Cyber ​​AI-plattform er den første og eneste teknologien som tilbyr intelligent og selvlærende cyberforsvar. Løsningen lærer seg å fange opp de første subtile tegnene til et angrep, kan forutse de neste stegene og umiddelbart kan demme opp. Et system som er der når det ikke skjer. 

I dagens komplekse trusselbilde, er man nødt til å ha et selvlærende system som lærer seg å forutse nye farer og nye mønstre. Statiske sikkerhetsfiltre mister fort sin virkning, og man kan derfor ikke stole på dem når det kommer til å sikre bedriften.

Kan man sikre seg 100%? 

11. september skal vi i Funn holde et webinar om nettopp dette temaet, hvordan kan du sikre deg effektivt mot digitale trusler i 2020. Kan man egentlig sikre seg 100%? 

Man kan aldri sikre seg 100% mot noe. Vi vet aldri hvilke virkemidler angriperne tar i bruk i morgen, og vi ser iblant også at store selskaper blir utsatt for angrep. Men med riktige systemer og gode rutiner kan du så godt som sikre deg, og du kan ha backup dersom noe skulle skje.

Men selv om man har god backup kan et angrep allerede ha skapt uopprettelig skade ved å ha kontroll over data som de kan utnytte.  

Selvfølgelig skal man heller ha en backup for mye enn en for lite, men det er utrolig viktig å kunne avverge at angrep i det hele tatt skjer, for å kunne sikre bedriftsdata.

Det samles inn store mengder data i dag. Og det blir stadig viktigere at ansatte, kunder og andre man oppbevarer data om, kan være sikre på at disse er trygge.  

Du kan teste ut løsningen i dag 

I webinaret den 11. september har vi med Darktrace’s Account Manager i Norden Rickard Rollin-Carlsson. Der ser vi på hvordan andre organisasjoner bruker AI for å beskytte sin digitale infrastruktur og hvordan organisasjonen din nå har sjansen til å teste dette i ditt unike miljø. 

FunnFolk

Med kunden i fokus

Julie Gjengstø Johansen flytter hjem til Narvik og starter som kundeutvikler i Funn.

Sikkerhet

Løsepengevirus & sikkerhetshull

Vi ser stadig flere eksempler på angrep knyttet til løsepengeviruset (Mespinoza/Pysa) mot ulike bransjer.

Sikkerhet

Sikkerhetstrusler desember 2020

I disse dager florer det med falske e-poster som ofte ser ut som de kommer fra noen du stoler på, gjerne med link til en fil i OneDrive eller SharePoint.